Skip to main content
Modern interieurontwerp, niet van een binnenhuisarchitect, maar van interieurontwerper VAN LAAKE - Actief in Wijchen, Nijmegen, Arnhem, Den Bosch en Eindhoven
VAN LAAKE Persoonlijk interieuradvies
Modern interieurontwerp, niet van een binnenhuisarchitect, maar van interieurontwerper VAN LAAKE – Actief in Gelderland en Noord Brabant: Wijchen, Nijmegen, Arnhem, Den Bosch en Eindhoven

Binnenhuisarchitect of Interieurontwerper

Overweeg je om een binnenhuisarchitect of interieurontwerper in te huren? Bij het betrekken van een nieuw huis of wanneer je verlangt naar een frisse wind door je interieur zijn er veel keuzes te maken. Het inwinnen van interieuradvies stelt je in staat stress te voorkomen met behulp van een helder plan, wat leidt tot besparingen van tijd, geld en energie. Het vormt een waardevolle stap op weg naar het realiseren van jouw droominterieur.

Een interieur dat bij jou past

Wanneer je voor VAN LAAKE | Interior Design kiest, ben je verzekerd van een interieur dat perfect past bij jouw levensstijl. Voorafgaand aan het ontwerpproces bespreken we uitvoerig jouw voorkeuren, inclusief eventuele behoeften zoals thuiswerken of een speelkamer voor de kinderen.

Aan de hand van je wensen maak ik een schetsontwerp van het indelingsplan, zodat je kunt zien wat mijn ideeën zijn. Na feedback ga ik over naar een definitief interieurontwerp dat past bij je budget en wensen.

Dé voordelen van een interieurontwerper

Bij het inrichten van een nieuwe woning of het aanpassen van de huidige inrichting kan een interieurontwerper een slimme keuze zijn. Vooral als tijd beperkt is voor het bedenken van ideeën, kiezen van kleuren en stoffen, of het nemen van beslissingen. Het inschakelen van een interieurontwerper heeft diverse voordelen:

 • Je ontvangt een uniek interieur dat volledig bij jou past.
 • Het meubilair past naadloos in je woning.
 • Jouw woonwensen worden op een creatieve manier vertaald.
 • De ideeën nemen direct vorm aan tijdens de ontwerpfase.
 • Je kunt veel werk uitbesteden.
 • Eindelijk ontstaat er eenheid en harmonie in je interieur.

Verschil tussen binnenhuisarchitect en  interieurontwerper

Binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect heeft doorgaans een formele opleiding op het gebied van architectuur of binnenhuisarchitectuur, met kennis van bouwstructuren en bouwvoorschriften. In Nederland is de titel “binnenhuisarchitect” niet wettelijk beschermd. Er zijn wel erkende opleidingen en beroepsorganisaties, zoals het Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI).

Interieurontwerper

Een interieurontwerper heeft vaak een bredere achtergrond, gericht op het creëren van aantrekkelijke en functionele binnenruimtes met nadruk op decoratieve en persoonlijke elementen. Meestal hebben ze een MBO- of HBO-opleiding in interieurontwerp gevolgd, wat hen de nodige kennis en vaardigheden heeft gegeven om effectief te werken met esthetische elementen in interieurontwerp.

Ondanks verschillen in opleiding en focus, verrichten zowel binnenhuisarchitecten als interieurontwerpers essentieel hetzelfde werk: het creëren van aantrekkelijke, functionele binnenruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en wensen van hun klanten.

Hoe ziet mijn werkwijze eruit?
Interieur ontwerp tot uitvoering
 1. Kennismaking: We starten met een persoonlijk gesprek bij je thuis of op bedrijf locatie om jouw visie en wensen te bespreken.

 2. Ruimteanalyse: Ik ga grondig aan de slag met het analyseren van de beschikbare ruimtes. Ik bekijk de architectuur, indeling, lichtinval en andere relevante factoren die invloed hebben op het ontwerp.

 3. Ontwerpvoorstel: Op basis van jouw input en de ruimteanalyse, presenteer ik een gedetailleerd ontwerpvoorstel. Dit omvat indelingsopties, kleurenpaletten, meubel- en accessoirekeuzes, verlichtingsplannen en meer.

 4. Visualisatie: Met behulp van geavanceerde technologieën zorg ik voor realistische 3D-visualisaties, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe je nieuwe interieur eruit zal zien.

 5. Materialen en Aankleding: Ik begeleid je bij het kiezen van de juiste materialen, stoffen en afwerkingen die het gewenste karakter aan jouw interieur geven.

 6. Uitvoering: Indien gewenst, kan ik je assisteren tijdens de uitvoeringsfase, samenwerken met aannemers en leveranciers en ervoor zorgen dat het ontwerp nauwkeurig wordt geïmplementeerd.


Wil je een uniek interieuradvies  ontvangen?

Als interieurontwerper ben ik toegewijd aan het creëren van inspirerende en functionele ruimtes, waarbij ik voornamelijk werkzaam ben in Gelderland en Noord-Brabant. Met projecten variërend van Wijchen, Nijmegen, Arnhem tot Den Bosch en Eindhoven. Woon je buiten deze regio’s? Geen probleem. Ik kom met plezier naar jouw locatie om op maat gemaakt interieuradvies te geven.


INTERIEURADVIES OP MAAT?

Bel mij om kennis te maken of plan online een afspraak in.