Badkamer

INTERIEUR | BLOG | INSPIRATIE

Badkamers zijn een essentieel onderdeel van elke woning. Het is de plek waar we ons dagelijks verzorgen en ontspannen na een lange dag. Een goed ontworpen badkamer kan uw huis verrijken en uw dagelijkse routine verbeteren. 

binnenhuisarchitect ontwerp

Verlichting: Goede verlichting is cruciaal voor elke badkamer. Het gebruik van dimmers, sfeerverlichting en LED-verlichting kan uw badkamer transformeren in een ontspannende spa.

design badkamer Nijmegen

Vloeren en wanden: De vloer en wanden van uw badkamer kunnen een grote impact hebben op de uitstraling ervan. Kies materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vocht, zoals tegels of vinyl.

Opslag: Niemand wil een badkamer vol rommel. Het toevoegen van kasten en planken kan de opslagruimte maximaliseren en uw badkamer overzichtelijk houden.

Douche of bad: Een douche of bad kan uw badkamer compleet maken. Overweeg een glazen douchewand voor een open en luchtige uitstraling of een vrijstaand bad voor een luxe gevoel.

sink with skincare products in bathroom

Accessoires: Accessoires kunnen uw badkamer afmaken. Kies voor handdoeken, zeepdispensers en toiletrolhouders die passen bij uw stijl.

Ventilatie: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw badkamer goed geventileerd is. Een goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en helpt vochtigheid en onaangename geuren te verminderen. Overweeg het installeren van een ventilatiesysteem of het openen van ramen na het douchen of baden om de lucht te laten circuleren.

Hier zijn een paar tips om uw badkamer praktischer en esthetisch aantrekkelijker te maken:
  1. Verbeter de verlichting: Een goed verlichte badkamer is belangrijk voor zowel functionaliteit als sfeer. Overweeg het installeren van LED-verlichting of het toevoegen van wandlampen of spiegelverlichting om de badkamer helderder te maken.

  2. Gebruik tegels als accent: Tegels kunnen dienen als een functioneel en esthetisch accent in uw badkamer. Overweeg het toevoegen van een accentwand met tegels of het gebruik van patroontegels om uw badkamer visueel interessanter te maken.

  3. Maximaliseer de opbergruimte: Installeer planken, kasten of manden om spullen op te bergen en houd uw badkamer opgeruimd. Gebruik ruimtebesparende oplossingen zoals opvouwbare handdoekrekken of aan de muur gemonteerde zeepdispensers.

Het ontwerpen van uw badkamer kan een uitdagende taak zijn. Het inhuren van een professionele ontwerper kan u helpen om uw visie te realiseren en de best mogelijke resultaten te behalen. Het is de investering zeker waard!

- Interesse in een mondeling interieuradvies? -

Copyright © 2023 VAN LAAKE