Skip to main content

Carrièreswitch | Van Horeca naar Interieurdesigner

| Jacqueline |
INTERIEUR | BLOG | INSPIRATIE

Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, besloot ik dat het tijd was om mijn hart te volgen en een carrièreswitch te maken naar interieurdesign. Het was geen gemakkelijke beslissing en het opzetten van mijn bedrijf met een 2-jarige opleiding was een uitdaging op zich. Tijdens mijn opleiding tot interieurdesigner leerde ik hoe met de hand te tekenen en ontwerpen.

Maar na verloop van tijd ontdekte ik echter dat ik mijn passie voor tekenen en ontwerpen kon combineren met moderne technologie. Ik begon mij te verdiepen in digitale tekenprogramma’s en ontwikkelde mijn vaardigheden in het ontwerpen van interieurs op de computer. Door deze moderne technieken kon ik mijn creativiteit nog meer tot uiting brengen en nog betere ontwerpen maken.

Carrièreswitch | Interieur Blog

De Voor- en Nadelen van een carrièreswitch

Het was een grote stap in het onbekende, vol met onzekerheden, maar ook met positieve aspecten. Ik kon mijn eigen tijd indelen en creatief zijn in mijn werk. Ik leerde nieuwe vaardigheden en ontwikkelde mezelf als persoon en als professional. Hoewel het soms moeilijk was en ik op obstakels stuitte, leerde ik dat het belangrijk is om niet op te geven en door te zetten.

Carrièreswitch | Interieur Blog

Terugkijkend op mijn reis van doorzettingsvermogen en verandering

Als ik terugkijk op mijn carrièreswitch, weet ik dat het een van de beste beslissingen was die ik ooit heb genomen. Het was moeilijk en uitdagend, maar het heeft mij gebracht waar ik nu ben: een gepassioneerd interieurdesigner met mijn eigen bedrijf. Als je overweegt om een verandering in jouw leven aan te brengen, onthoud dan dat het nooit te laat is om jouw dromen te verwezenlijken.

Over mij
VAN LAAKE - Blog

Jacqueline van Laake

Persoonlijke interieurs ontwerpen en realiseren, dat is mijn passie!

Mijn naam is Jacqueline van Laake, een ervaren interieurontwerpster met een passie voor het creëren van persoonlijke interieurs. Ik geloof dat een interieur vooral een plek moet zijn waarin jij je thuis voelt.


Tips
Vier tips voor een nieuwe carrière:

Volg je passie

  • Als er iets is waar je van droomt, volg het dan. Wanneer je jouw passie volgt, creëer je de mogelijkheid om te doen waar je van houdt en energie van krijgt, wat kan leiden tot een gevoel van voldoening.

Blijf leren

  • Wees niet bang om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit zal je helpen om te groeien als persoon en als professional.

Geef niet op

  • Verandering is soms moeilijk, het kost tijd om jouw doelen te bereiken. Blijf doorzetten, uiteindelijk bereik je wat je wil.

Reservepotje voor noodgevallen

  • Zorg voor een financiële buffer om eventuele noodgevallen op te vangen. Dit kan je helpen om de druk te verminderen en je te concentreren op jouw nieuwe carrière.

ALLE BLOG ARTIKELEN ZIEN?


INTERIEURADVIES OP MAAT?

Bel mij om kennis te maken of plan online een afspraak in.